Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / TSIII implantat – implantat po mjeri svakoga

TSIII implantat – implantat po mjeri svakoga

TS III SA dolazi u 7 širina (3.0, 3.5, 4.0, 4.5, 5.0, 6.0, 7.0) i 7 dužina (6.0, 7.0, 8.5, 10.0, 11.5, 13.0. 15.0) te dolazi u pakiranju sa držačem (Simple Mount) i pokrovnim vijkom.

Ono što daje prednost TSIII implantatu pred konkurencijom odlična su samonarezna svojstva. Mnogi proizvođači implantata koje možete naći na tržištu tvrde da su njihovi implantati samonarezni, ali samonarezna svojstva kod svih implantata nisu jednaka. Praktična i klinička iskustva i ispitivanja dokazuju da OSSTEM TSIII implantat ima izvanredna samonarezna svojstva. Što znači pojam samonarezni implantat i koje su prednosti za pacijent i implantologa?

Prije nego što implantolog može implantirati, on mora preparirati kost – mora izbušiti rupu. Kada implantat ne bi bio samonarezni, rupa u koju ulazi implantat morala bi biti jednake širine kao i implantat koji će u nju biti implantiran. Implantati ugrađeni na taj način imaju limitiranu stabilnost jer je primarna, mehanička veza implantata i kosti vrlo slaba.

Kako bi implantatu dali dodatnu primarnu stabilnost, implantolog koji koristi samonarezni TSIII implantat mora izbušiti rupu užu od širine implantata koji ulazi u nju. Kako se implantat uvrče u rupu, on svojim oštrim navojima narezuje, kompresira i potiskuje kost. Na taj način postiže se odlična mehanička, primarna stabilnost implantata.

Mada je primarna, mehanička stabilnost od ključne važnosti za početak integracije implantata, to nije dovoljno za dugoročnu stabilnost. Kako bi postigli potpunu integraciju koštane stanice moraju srasti s površinom implantata. Taj proces naziva se oseointegracija. Titanij, od kojeg je izrađen implantat, sam po sebi potiče oseintegraciju, ali dodatnom obradom titanijske površine TSIII implantata maksimizira se i ubrzava oseointegracijski proces.

U prošlosti smo koristili implatate čija je površina bila obrađena s Resorbable Blasted Materijalom (RBM). Taj proces čini površinu grubljom i povečava površinu za oseointegraciju. Implantati s površinom obrađenom na taj način u potpunosti se integriraju u roku od 3-4 mjeseca.

Novi, revolucionarni način obrade površine TSIII implantata pokazuje još bolje rezultate. Površina pod nazivom Sandblasted, Large-grit, Acid-etched (SLA), vrhunac je tehnologije sadašnjice.

Pjeskarenjem i jetkanjem titanske površine TSIII implantata postiže se 40% veća grubost površine u odnosu na RBM površinu, odnosno površina za rast kosti na implantatu povečana je za 40% u odnosu na RBM površinu. Za pacijente i kirurge to znači da je potpuna integracija implantata završena već nakon 6-8 tjedana.

TSIII implantat svojim samonareznim svojstvima, revolucinarnim dizajnom i obradom titanijske površine daje sigurnost i pouzdanost implantologu, a pacijentu pruža dugoročnu, bolju kvalitetu života.

DENTORIS BH d.o.o. Zenica
Goraždanska broj 16, 72000 Zenica
E-mail: alem.agic@dentoris.com
info@bh.dentoris.com
Tel: 032 977 186
Mob: 062 898 976

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top