Home / ZANIMLJIVOSTI / Oralna higijena / Značaj oralne higijene u zaštiti od korona virusa

Značaj oralne higijene u zaštiti od korona virusa

Zubar iz Sidneja, Gamer Verdijan, objašnjava da četkice za zube mogu biti pravo uzgajalište bakterija, a osim toga može i da oslabi imunološki sistem. Takođe napominje da je praktikovanje jednostavne higijene zuba kod kuće jednako važno kao i redovno pranje ruku i primjenjivanje socijalne distance. Dr Gamer Verdijan podijelio je nekoliko savjeta za oralnu higijenu koji će vam pomoći da smanjite rizik od širenja korona virusa.

Da biste praktikovali dobru higijenu usta, savjetuje da perete četkicu za zube pod vrućom vodom 30 sekundi prije upotrebe i koristite tečnost za ispiranje usta.

Pranje četkice za zube pod vrućom vodom 30 sekundi prije nego što dodate pastu za zube predstavlja jednostavan način da smanjite vjerovatnoću da četkica za zube postane kontaktna tačka za virus. Postoje izvještaji da se Covid-19 širi putem pljuvačke, pa što prije budu uništene bilo koje bakterije koje dođu do vaših usta, to je bolje. Vodonik peroksid je najbolje sredstvo za ispiranje usta kako biste smanjili količinu virusa u pljuvački i uništili neke oblike bakterija, zato je preporuka da svakodnevno koristite hidrogen od 3 odsto. Dr Gamer ističe da dobra oralna higijena može pomoći u borbi protiv infekcije ili virusa koji ulaze u krvotok.

Mnoge bakterije koje potiču iz usta povezane su sa povećanom stopom kardiovaskularnih i plućnih bolesti, koje vas čine ranjivijim ako vas ozbiljno pogodi infektivni virus poput Covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top