Home / CS Orthoseminars

CS Orthoseminars

INFO BOX

INFO BOX

Željeli biste naučiti izvoditi ortodontske zahvate na praktičan i razumljiv način, tako da ova moderna saznanja odmah možete primijeniti u vlastitoj ordinaciji ili tijekom hirurškog zahvata?

Pored vrhunskog obrazovanja i vješte ruke, upravljanje ordinacijom, timom i pacijentima u budućnosti dobijaju sve više na važnosti. Ova vrsta upravljanja i vlastito profesionalno znanje temelj su za uspjeh Vaše ordinacije. Osiguravamo alate za taj uspjeh, kako profesionalne tako i organizacijske.

„Ortodoncija iz prakse za praksu“ (Orthodontics from the practice, for the practice) nudi niz seminara od 9 modula (ukupno 19 dana raspodijeljeno u 14 mjeseci) za početnike i napredne, s težištem na praktičnom radu. Pritom logika i zdrav razum čine pretpostavku koju nastojimo uključiti u našu opsežnu obuku za uspješnu terapiju vaših ortodontskih slučajeva. Dodatno Vam nudimo tri dodatna modula za uspješno vođenje ordinacije.

Šta Vam ovaj niz seminara može ponuditi:

 • Visoki stupanj znanja. Nakon seminara ćete biti u stanju izvesti uspješnu terapiju vaših ortodontskih slučajeva u vlastitoj ordinaciji.
 • Slučajeve iz vaše ordinacije uvrštavamo u opsežan coaching koji vodi do uspješnog završetka terapije.
 • Vaši slučajevi se zajednički analiziraju i planiraju tije- kom seminara. Znanje stečeno na seminaru se izravno primjenjuje na problematiku konkretnog slučaja, tako da ćete biti u stanju rješavati najsloženije ortodontske slučajeve u svojoj vlastitoj ordinaciji.
 • Na tečajevima se raspravlja o različitim sustavima bravica. Na taj način ćete biti u stanju postići vrhunske rezultate sa svim ovim sustavima.
 • Dobit ćete odgovor na pitanje je li pametno davatiobećanja o kratkom trajanju terapije te ćete saznati 5 razloga zašto to ne biste trebali raditi.
 • Otkrivamo Vam naše cjelokupno iskustvo i stručnost stečene tijekom dugogodišnjeg ortodontskog rada, i to ne samo na tehničkom području, nego i napraktičnom, te polju upravljanja timom i pacijentima.
 • Prikazujemo Vam naše uspjehe, ali i neuspjehe, nastojeći precizno objasniti kako Vi možete izbjeći ovu vrstu pogrešaka u Vašem radu.
 • Dobit ćete popis određenih materijala i instrumenata koji su vam potrebni za ortodontsku ordinaciju. Na taj način više nećete morati koristiti nepotrebne materijale i instrumente.
 • Garantiramo učinkovite, uzbudljive i aktivne seminare uz maksimalno usvajanje novih znanja. Otkrit ćete da ortodoncija zna biti zabavna. Čak ni nakon seminara nećete biti prepušteni sami sebi. U redovitim razmacima ćemo Vam ponuditi dodatne module za raspravu o slučajevima.
 • Na dodatnom modulu „Upravljanje timom i ordinacijom“ ćemo Vam pokazati kako stvoriti opuštenu i šaljivu atmosferu u Vašoj ordinaciji unatoč velikom protoku pacijenata te kako maksimalno motivirati Vaše osoblje.

Seminare vode:

Dr Robert Scherngell, Msc ortodoncijom se bavi više od 25 godina. Posljednjih 10 godina je sudjelovao na gotovo svim poznatijim nacionalnim i međunarodnim tečajevima te je vodio niz velikih međunarodnih seminara u brojnim državama Europe i Azije, kao i u Australiji i SAD-u. Njegovo znanje i iskustvo se temelji na dijagnozi i terapiji više od 6.000 slučajeva. U 2009. godini je postao članom ABO (Austrian Board of Orthodontists) te je na Sveučilištu Danube University Krems stekao naslov magistra ortodoncije.

 


Heidi Scherngell, magistra dentalne i medicinske komunikacije (IMU), edukatorica, organizatorica seminara, već 20 godina odgovorna osoba za upravljanje timom, organizatorica ordinacije, instruktorica, bavi se razvojem i kontinuiranom edukacijom tima; pohađala je obuke iz pedagogije, komunikacije, medijacije, progresivnih ciljanih struktura. Prijevodi ortodontskih manuskripta i softvera, kao i simultani prijevodi ortodontskih seminara.

 


Sanford L Ratner, DDS, (gost predavač, Los Angeles, CA, SAD) je radio kao priznati oralni kirurg više od 30 godina. Glavno težište: ortognatska kirurgija; kirurgija temporomandibularnog zgloba;rekonstruktivna kirurgija čeljusti. Gost  profesor na brojnim američkim i azijskim sveučilištima. Objavio je brojne publikacije iz područja oralne kirurgije.

 

 


Violeta Topić, ortodontska dentalna asistentica više od 14 godina. Sudjeluje u organizaciji i obuci ortodontskih/dentalnih asistenata.

 

 

 


Sadržaj seminara:

Modul 1: Uvodna rasprava & kefalometrijska analiza, ortodontska dijagnoza

Modul 2: Faze u ortodonciji, sustavi bravica, adhezija bravica, žice, ortodontska pojašnjenja itd.

Modul 3: Terapija faze I, 2×4 aparatić, HG, TPA, LLA, pomični ortodontski aparatići i funkcionalna ortodoncija

Modul 4: Ekstrakcijska mehanika, klase I/II/III

Modul 5: Neekstrakcijska mehanika, klase I/II/III

Modul 6: Impaktirani zubi, dislocirani zubi, vertikalno i transverzalno

Modul 7: Slučajevi za naprednu i ortognatsku kirurgiju (gosti predavači: maksilofacijalni i dentalni kirurzi)

Modul 8: „Crash Kurs“ – slučajevi iz Vaše ordinacije (Opća dijagnostika i rješavanje problema, dentalnih i skeletalnih asimetrija, dijagnostika i intenzivna mehanička obuka)

Modul 9: Fino podešavanje, retencija i rasprava o slučajevima. Podjela certifikata i prezentacija diploma

Dodatni modul:

 • Upravljanje ordinacijom i timom
 • Ortodontska obuka Vašega tima
 • Burnout seminar (2-3 dana).

Mjesto održavanja seminara:

Seminari  će  se  održavati  u  lijepim  hotelima.  Kotizacije  za cijeli niz seminara (moduli 1-9) možete pronaći na internet stranici  naših  seminara.  U  cijenu  su  uključeni  svi  pisani seminarski materijali, kao i ručak te zakuske tijekom stanki.

Šta o seminarima misle neki od naših polaznika?

Kontakt:

Više informacija o našim seminarima, možete dobiti putem sljedećih kontakt podataka:

ili putem Direktnog kontakt obrasca:

Scroll To Top