Home / Dentalni turizam – Prnjavor

Dentalni turizam – Prnjavor

Jednostavnim klikom na neku od ponuđenih opcija ispod možete pronaći kompletan popis smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih objekata i turističkih agencija i prevoznika, koji se nalaze u Prnjavoru.

 

 

 

Opština Prnjavor smještena je u slivu rijeke Ukrine, između planina Motajice na sjeveru i Ljubić na jugu. Na području Opštine se nalaze: daleko poznata Banja Kulaši, Ergela lipicanera „Vučijak“, Crkva brvnara, Manastir Stuplje, Crkva sv.Ante Padovanskog, Ukrajinska crkva, takođe bitno je pomenuti lovni i ribolovni turizam, rijeku Ukrinu.

Veoma interesantna činjenica koja se tiče opštine Prnjavor sastoji se u epitetu „Mala Evropa“. Naime krajem 19. vijeka, prostor opštine Prnjavor naseljavaju stanovnici država iz istočne i zapadne Evrope, prema nekim podacima na području tadašnjeg sreza Prnjavor egzistiralo je 20 različitih etničkih grupa, te je Prnjavor s razlogom bio prozvan „Mala Evropa“.

U skladu s tim, na području opštine Prnjavor održava se niz manifestacija: festival nacionalnih manjina „Mala Evropa“, Međunarodna smotra folklora u Šibovskoj, Maškare u češkom selu Maćino brdo, maškare u italijanskom selu Štivor, Ukrajinski bal te godišnji koncert ukrajinskog KUD-a „Červona Kalena“.


Dok ste u Prnjavoru, nemojte zaboraviti:

  • Posjetiti Ergelu lipicanera Vučijak
  • Posjetiti Crkvu brvnaru i Ukrajinsku crkvu Prnjavor
  • Relaksirati se u Banji Kulaši

Za avanturiste i ljubitelje prirode izdvajamo:

  • Odmor i ribolov na jezeru Drenova


Molimo sve pružaoce smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih usluga te turističkih agencija i prevoznika, koji se nalaze u Prnjavoru, a koji trenutno nisu navedeni u našoj bazi, da nam se jave na info@dental4u.ba ili putem direktnog kontakt formulara ispod, kako bismo ih mogli evidentirati.


KONTAKTIRAJTE NAS:


Napomena: slike turističkih lokacija preuzete sa službene stranice Turističke organizacije Republike Srpske
Scroll To Top