Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / Šta su no prep viniri ?

Šta su no prep viniri ?

No prep viniri su keramičke fasete  koje se stavljaju sa prednje strane zuba bez imalo brušenja, a njihova uloga je estetska. Viniri mogu prikriti nedostatke vaših zuba kao što su nepravilan oblik, boja,položaj ili razmaci između zuba. Non prep viniri su minimalne debljine, tako da su neprimjetni i ne smetaju pri žvakanju ili pričanju. Prije ugradnje ovih vinira stomatolozi detaljno očiste i pripreme zube, a sama procedura ugradnje je potpuno bezbolna. Pomoću cementnog materijala se lijepe samo sa prednje strane zuba.

Najčešći odabir za izradu faseta su prednji zubi koji su i najuočljiviji. Međutim, za ugradnju faseta potrebno je ispuniti određene uslove. Prije svega, neophodno je da zubi koje želite da korigujete budu zdravi, da nemaju velike plombe i da ne postoji upala desni. Ukoliko ovi problemi postoje, neophodno ih je sanirati prije ugradnje faseta.

No prep viniri su postali veoma populani poslednjih godina. Kao glavna prednost u odnosu na klasične vinire najčešće se navodi to da ugradnja non prep vinira ne zahtjeva brušenje zuba, pa samim tim ni oštećenje gleđi. Ovakve korekcije učiniće da vaš osmijeh dobije potpuno novi, prirodni izgled. Viniri za zube i no prep viniri će to učiniti za Vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top