Home / ZANIMLJIVOSTI / Oralna higijena / Zubna pasta sa aktivnim ugljem

Zubna pasta sa aktivnim ugljem

Postoje dokumenti koji govore da se aktivni ugalj koristi čak od 1700-tih godina, a njegova primjena u medicini počinje 1800-tih. Najranija naučna istraživanja, čak iz 1835. godine pokazala su da je drveni ugalj efikasan u sprječavanju kliničkih efekata trovanja životinja i ljudi.

Ako vam je prva pomisao bila da se radi o običnom uglju koji koristite za roštilj, onda ste pogriješili. Ovaj crni prah nije sasvim običan. Aktivni ugalj je napravljen od školjki kokosovog oraha,  kao odlično sredstvo za detoksikaciju. Ima ga u maskama za lice, pilinzima za tijelo, energetskim napicima, pa i u šamponima i proizvodima za održavanje higijene zuba.

Kada je u pitanju upotreba aktivnog uglja u oralnoj higijeni, njegov doprinos je sljedeći:

  • Aktivni ugalj spriječava karijes
  • Remineralizuje zube
  • Uklanja loš dah
  • Vrši detoksikaciju

Takođe aktivni ugalj je odličan u uklanjanju boja sa spoljašnje strane zuba. Ta boja koja može nastati od konzumiranja vina, kafe, bobica ili druge hrane će korišćenjem paste sa aktivnim ugljem vrlo brzo nestati. Loš zadah usljed krvarenja  ili upale desni može biti problem, međutim zubna pasta za aktivnim ugljem, vratićete balans vašem oralnom mikrosvijetu. Na taj način loš dah biće uklonjen. Korišćenjem zubne paste sa aktivnim ugljem vaši zubi biće čisti i bijeli.

Prilikom kupovine paste sa aktivnim ugljem trebate obratiti pažnju da ne bude previše abrazivna. Provjerite sastav a preporučuje se pasta za zube od kokosovog aktivnog uglja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top