Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / All on 4 metoda

All on 4 metoda

Ova metoda predstavlja implantoprotetsko rješenje sa 4 implantata, zahvat je brz i minimalno invazivan. Dva implantata se postavljaju ravno i dva pod nagibom. Takvim položajem implantata u vilici, zaobilaze se kritična područja gdje je prisutan smanjen volumen kosti. Protetski rad na takvim implantatima je fiksan (ne vadi se iz usta), a zahvat se izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Ako je potrebno, prije implantacije se vade preostali loši zubi a tada je potrebna i modelacija vikičnog grebena. To je bitno za estetiku i funkcionalnost mosta na implantatima.

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada fiksnog mosta na vijke. Prvo se izrađuju privremeni  fiksni zubi koji se isti dan (ili dan iza ) nakon operacije učvršćuju se na ugrađene implantate.

Nakon 4-6 mjeseci, izrađuje se definitivni fiksni most. Ovaj period potreban je kako bi tvrda i meka tkiva vilice poprimila svoj stabilni oblik.

Privremeni rad se odvrtanjem vijaka jednostavno i bezbolno skida i uzima se otisak vilice za trajni most. Za vrijeme izrade trajnog mosta, pacijent i dalje nosi svoj privremeni rad tako da ni u jednom trenutku nije bez zuba.

Kao najveća prednost metode all on 4 se ističe da predstavlja najbrže rješenje za potpunu  bezubost, a razlog tome je  da se u samo jednom danu ugrade implantati i postave privremeni zubi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top