Lipoliza

Lipoliza ponedeljak

Lipoliza je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na tijelu. Ovaj tretman se najčešće koristi na dijelovima tijela koji se upornim vježbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. U najvećem broju slučajeva to su oblasti butina, stomaka, bokova, zadnjice te podbratka.

Odgovarajuće aktivne supstance se putem mikroigle unose u masno tkivo željene oblasti. Pomenute supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo. Odatle se na prirodan način, putem krvotoka, masnoće transportuju do jetre i bivaju izbačene iz organizma.

Aplikacija lipolitika je bezbolna, ali se nakon 15 minuta postepeno razvija osjećaj peckanja, crvenilo i eventualno otok tretirane regije. Prve dvije pojave nestanu nakon dva sata, a jedino otok može traje i do dvije nedjelje nakon tretmana. Efekti tretmana su vidljivi  nakon jednog mjeseca od aplikacije, a krajnji rezultat nakon dva mjeseca.

Prednost lipolize nad liposukcijom odnosi se na nemogućnost nastajanja neravnina na tretiranim dijelovima tijela i fibroze.

Zakažite svoj termin u Mezoestetik centru kod specijaliste dermatologa sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti kozmetologije i sertifikovanih stručnjaka. To možete učiniti na telefone 066244497 i 065560312

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top