Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / Tretman dermalnim filerom

Tretman dermalnim filerom

Tretman dermalnim filerom ponedeljak

Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore povećavaju volumen usana i obraza te revitaliziraju lice. Dermalni fileri se koriste za korekciju tzv. dinamičkih i statičkih bora. Dinamičke bore su bore između nosa i usana, oko očiju, korijena nosa i na čelu. Statične bore su bore koje nastaju pušenjem, npr. oko usana, oštećenjem od sunca i uslijed normalnog procesa starenja.

Aplikacijom filera u područje usana i obraza može se bitno povećati njihov volumen i promijeniti oblik, nadalje lice se može “podići” kao i uglovi usana, a da se pritom ne ugrožava prirodnost lica i mimika.

Tretman hijaluronskim filerima može započeti sa stvaranjem prvih izraženijih bora, što kod nekog započinje u ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres).

Prije samog zahvata, ukoliko koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti. Zatim se na lice stavlja anestetska krema ili aplicira lokalni anestetik (zavisno od dogovora s pacijentom) kako bi se ublažili injekcijski ubodi. Nakon 15 minuta anestetika krema se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera. Kad anestetik počne djelovati filer se u željeno područje ubrizgava tankim iglama ili kanilama. Dermalni su fileri materijali koji se injiciraju ispod ili u različite slojeve dermisa kože s ciljem podizanja njene površine. Prednost rada s kanilama u odnosu na igle je što smanjuju mogućnost nastanka hematoma. Sam tretman traje zavisno o području koje se tretira i količini filera koja se aplicira, od 30 do 60 minuta. Nakon aplikacije filera, tretirano područje se izmasira i ako je potrebno stavi se led. Tretman je s obzirom na anestetik koji se prethodno aplicira (postoje i fileri koji već u svom sastavu imaju anestetik), bezbolan. Rezultati su vidljivi odmah nakon zahvata.

Najčešći tretmani su popunjavanje nezaolabijalnih bora i popunjavanje usana. Tim tretmanima, uz blistav osmijeh, možete upotpuniti ljepotu donje trećine Vašeg lica. Istraživanja potvrđuju, da pri prvom kontaktu, upravo taj dio lica, usne i zubi, privlače najviše pažnje!

Izvor: stomatolog-patricia.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top