Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / Dental4u.ba u finalu m:tel Playground izazova

Dental4u.ba u finalu m:tel Playground izazova

Nakon četiri mjeseca aktivnog rada na razvoju ideja, učešća na šest edukativno mentorskih modula, m:tel Playground izazov je stigao do samog kraja. Timovi su spremni da rezultate predstave žiriju koji će donijeti odluku i izabrati tri najbolja tima koje čeka nagradni fond u vrijednosti od 10.000 KM.  Među finalistima ovog velikog izazova, nalazi se i Informativni stomatološki portal dental4u.ba.

Kako i na koji način je m:tel Playground izazov pomogao dental4u.ba portalu u daljem razvoju i kako na cijeli projekat gleda idejni osnivač portala, Gordan Ilinčić, prenosimo u intervjuu objavljenom od strane organizatora cijelog projekta:

Kako razvijate svoju ideju, kako ste došli do nje i zašto ste se odlučili da krenete u razvoj preduzetništva?

S obzirom na to da se već duži niz godina bavim medijima i marketingom, a da je kolega Darko svojim poslom usko vezan za stomatološku domenu, došli smo na ideju da pokrenemo portal koji bi na jednom mjestu objedinio sve stomatološke informacije te na taj način mnogima olakšao i skratio snalaženje i potragu za bilo čim što ima veze sa stomatologijom. Portal je koncipiran kao jedna ciklična cjelina u kojoj svaka strana na neki način ovisi o drugoj (pacijenti koji su ujedno jedna od naših čitalačkih skupina, na portal dolaze zbog savjeta o oralnoj higijeni i portage za stomatolozima, a s druge strane stomatolozima su upravo potrebni ti pacijenti, kao i dentalni depoi. Dalje, tim dentalnim depoima su potrebni stomatolozi kojima će prodati svoju opremu, a tu su i edukacije koje održavaju stomatolozi i ti depoi, kao i sve više rastući dentalni turizam…). Portal je već osvojio brojne nagrade, a trenutno se nalazimo i u poslovnom inkubatoru Inovacionog Centra Banja Luka (ICBL).

Zašto smo se odlučili krenuti preduzetničkim putem? Iskreno, najviše zbog slobode i nazavisnosti. Mom karakteru mnogo više odgovara fleksibilni i samostalni način rada, a naravno, ne treba zanemariti ni mnogo veće mogućnosti i potencijal kada je u pitanju sama zarada.

Šta m:tel Playground pruža startup timovima poput vas i da li smatrate da je to potrebno našoj zajednici?

m:tel Playground je još jedan u nizu uspješnih edukativnih projekata koji su uvijek dobrodošli u relativno mladoj i slabo razvijenoj startup zajednici na našim prostorima. S obzirom da startup timovi i njihovi projekti i poslovne ideje vrlo često nailaze na zatvorena vrata i nerazumijevanje, projekti poput Playgrounda im zapravo mogu da se zainteresovane strane povežu i umreže oko zajedničkih potreba i ideja, te pomoći da bolje shvate funkcionisanje samog startup ekosistema. Takođe, takvi projekti startup timove mogu zapravo usmjeriti na pravi put kada je u pitanju sam razvoj ideje i njeno što “bezbolnije” plasiranje na tržište. S obzirom na ekspanziju same naše startup scene, svakako se nadam što većem broju projekata sličnih Playgroundu…

Budući da kroz m:tel Playground izazov mnogo toga učite kroz predavanja, praktičan rad i razmjenu ideja, kako planirate da iskoristite stečena znanja i iskustva?

Svaki od modula tokom Playground izazova dao nam je neka nova saznanja i sugerisao na neke propuste te nove mogućnosti i ideje, koje smo ili već implementirali ili možda tek planiramo implementirati u naš projekat. Mi nismo početnici u ovom poslu, već smo prolazili kroz određene edukacije, a čak i dobijali i nagrade, tako da nam Playground pruža mogućnost dodatne nadogradnje i razmjene iskustava.

Na koji način startupi mogu da doprinesu tehnološkom razvoju i kako vi vidite budućnost startupa u našem okruženju?

U vijeme kada je i “naš svijet” postao znatno otvoreniji za brojne poslovne ideje, startupi su idealan način eksponiranja brojnih ideja koje možda ne bi mogle zaživjeti u znatno zatvorenijim i konzervativnijim sredinama kao što je naša. Shodno tome, smatram da bi startup scena generalno u našem okruženju u predstojećem periodu mogla još više doći do izražaja, a samim time trebao bi rasti i broj zanimljivih i korisnih poslovnih ideja i projekata koji na više načina mogli doprinjeti tehnološkom razvoju.

Kakvi su vaši planovi nakon Playground izazova, kako vidite svoj dalji rad i razvoj?

Dental4u.ba portal svakako će se nastaviti razvijati i nakon Playground izazova. S nekoliko usvojenih noviteta i daljom ekspanzijom na BiH tržištu, jedan od idućih planova je i lokalizacija portala na strane jezike te intenziviji rad na ostvarivanju novih partnerstava i implementacije dodatnih poslovnih modela, kako iz stomatološke, tako i iz turističke branše.

 

Događaj je otvorenog tipa i pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže – prijavite se na linku: https://forms.gle/YdTSsDELtFc5F56f8

Događaj: Demo dan – finale Playground izazova i izbor tri najbolje ideje

Datum: 21.05.2019. godine

Mjesto održavanja: Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Trg Srpskih Junaka 2, Banja Luka

Vrijeme održavanja: 17.30 – 20.30 časova

Sadržaj i satnica događaja:

  • 17.30 – 18.00 – dolazak gostiju
  • 18.00 – 18.10 – pozdravni govori organizatora
  • 18.10 – 19.10 – prezentacije timova (5 minuta po timu + 4 minuta za pitanja i komentare žirija)
  • 19.10 – 19.30 – povlačenje Žirija i donošenje odluke o pobjednicima
  • 19.30 – 20.00 – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
  • 20.00 – 20.30 – koktel i networking.

IZVOR: m:tel Playground izazov.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top