Home / Z.U.Stomatološka ambulanta dr Goran Stanojević

Z.U.Stomatološka ambulanta dr Goran Stanojević

drstanoje b

INFO BOX

INFO BOX

Stomatološka ordinacija „Dr. Goran Stanojević“ je  osnovana 2000. godine i specijalizovana je stomatološka ambulanta za ortopediju vilica (ortodonciju). U svom radu koriste  najmodernije  metode i tehnike liječenja.

Ordinira: Dr Stanojević  Goran

Specijalista ortopedije vilica, završio je stomatološki fakultet  i specijalizaciju u Beogradu. Bogato radno iskustvo stekao radom u stomatološkoj praksi, kako u državnim institucijama, tako i u samostalnoj privatnoj ordinaciji. Pored stečenog višegodišnjeg iskustva, prati i implementira najnovije tehnologije iz različitih oblasti stomatologije. Učesnik je mnogih, kako domaćih tako i međunarodnih, simpozijuma i seminara.

USLUGE

Potpuno ortodonsko zbrinjavanje djece i odraslih:

 • praćenje rasta i razvoja djeteta kroz vrijeme mješovite denticije
 • mobilne aparatiće
 • fiksni ortodonski aparati-u periodu smjene zuba
 • fiksni ortodonski aparati-kada je potrebna samo ortodonska terapija kod odraslih
 • fiksni ortodonski aparati-kada je pored ortodonske potrebna i protetska terapija
 • retencija
 • estetska stomatologija

ORTODONCIJA   ZA   DJECU  I  MLADE

Prvi pregled djeteta trebao bi biti sa 7.godina te se nakon toga dijete kontroliše do nicanja svih zuba (12.g.). Međutim,  ponekad  je neophodna intervencija  u tom periodu. U tom slučaju Vam objašnjavamo prirodu anomalije mogućnost liječenja i dob u kojoj se ona provodi. Tako tretirane nepravilnosti u ranijoj dobi ne razvijaju se u ozbiljan problem koji je kasnije teško riješiti.
Zadovoljstvo je tim veće što se terapija tako započeta završava prije djetetovih bitnih društvenih događaja (izlasci,matura..).Vaš stomatolog će često primjetiti anomaliju ali je najbolje da specijalista ortopedije vilica uradi preliminarni pregled da bi utvrdio da li kod Vas postoji potreba za ortodonskim liječenjem.

ORTODONCIJA   ZA   ODRASLE

Moderna ortodoncija ne poznaje starosne granice!
Mnogo odraslih pacijenata su nezadovoljni  izgledom svojih zuba jer su u mladosti propustili napraviti korekciju zuba.  Korekcija zuba je važna jer ne samo da ispravlja zube  već se omogućava  i bolja funkcija, spriječava pojava karijesa i parodontitisa.
Do sada je ortodoncija bila ograničena na liječenje u djetinjstvu.Danas je sve veći broj pacijenata koji žele lijepe i ravne zube.Ortodonskom terapijom se u svakoj životnoj dobi mogu ispraviti istureni,uvućeni,razmaknuti zubi ili ćak i zatvoriti praznine koje su nastale vađenjem zuba u ranijoj dobi ili napraviti prostor za smještaj mosta ili implantata. Danas smo u mogućnosti najsavremenijim ortodonskim aparatima riješiti gotovo svaki problem i napraviti osmijeh kakav ste oduvjek željeli.

Kako znati da li je potrebna ortodonska terapija?
Zagrizite tako da se svi zubi sastave ali zadržite otvorene usne i gledajte svoje zube:

 • Da li imate razmake među zubima
 • gužvu među zubima
 • pomak zuba nakon vađenja
 • da li su gornji zubi istureni
 • da li su donji prednji zubi ispred gornjih zuba
 • da li se sredina gornjih zuba poklapa sa sredinom donjih zuba kada zagrizete
 • da li postoji prostor između gornjih i donjih zuba kada zagrizete
 • da li gornji zubi previše pokrivaju donje zube

Sve ovo su pokazatelji potencijalnih ortodonskih problema te bi se trebali javiti ortodontu.

Stomatološka ordinacija “Dr Stanojević”, takođe, pruža sve usluge iz domena stomatologije. Uz bogato iskustvo praćeno implementiranjem savremenih digitalnih i tehničkih procedura u mogućnosti smo da pružimo sve vrste stomatoloških usluga na jednom mestu.

LOKACIJA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top