Home / Zanimljivosti / Najpoznatija zubna proteza

Najpoznatija zubna proteza

Mnogi glumci žrtvuju dosta stvari kako bi savršeno odigrali određenu ulogu. Da bi uloga nekome zaista legla ponekad je potrebno da glumac potpuno promijeni lični opis. Tako je, Džared Leto  za ulogu čovjeka koji je ubio Džona Lenona u filmu “Chapter 27” morao da se ugoji čak 30 kilograma za nekoliko meseci.

Nekada glumci i ne mogu sve sami, pa im je preko potrebna pomoć armije iza kamere, ljudi poput kostimografa i šminkera. U ovom slučaju, jedan od najpopularnijih glumaca svih vremena Marlon Brando u svojoj najpopularnijoj ulozi morao je da potraži čak i pomoć stomatologa protetičara.

Naime, don Vito Korleone kao filmski lik ne bi bio onakav kakvim ga znamo sve ove decenije da nije bilo jednog pomagala koje je Brandu znatno pomoglo da don Vito dobije potrebni pečat i prepoznatljivost.

Reč je o specijalnoj protezi za zube, koju je Brando držao u ustima sve vrijeme tokom snimanja filma.

Možemo samo zamisliti koliko je Marlonu bilo teško da priča sa ovim pomagalom u ustima svo vrijeme. Međutim, spremnost na sve izazove jedini je način da se postane jedan od najboljih glumaca svih vremena. Zato, danas svi pamtimo don Vita Korleonea sa prepoznatljivom izbačenom vilicom i specifičnim načinom govora, koji je, između ostalog, bio prouzrokovan upravo time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top