Dermaroller

dermaroller

Dermaroller je mehanički uređaj koji ima oblik valjka sa sterilnim mikroiglicama od titanijuma. Dužina iglica je različita od 0,5- 2,5 mm a koja će se dužina iglica koristiti u toku tretmana dermarollerom zavisi o tipu, stanju kože, kao i o estetskom problemu tj.efektu koji želimo postići tretmanom. U kozmetičkim tretmanima lica najčešće se koristi dermaroller s iglicama dužine 1mm, – 1,5mm,u kombinaciji sa mezoterapijskim koktelima.
Ukoliko je potrebno, na kožu se nanosi anestetik koji omogućava da se tretman obavi komforno i za ljekara i pacijenta.
Dermaroller tretman je minimalno invazivan, a tretmanom se provocira, stimuliše stvaranje novog kolagena u koži pa se zbog ovog izuzetnog efekta naziva još i kolagen indukciona terapija..

PRINCIP DJELOVANJA DERMAROLLER TRETMANA 

U toku tretmana dermarollerom se prelazi preko kože, iglice rolanjem po koži stvaraju površinska oštećenja ( mikrotraume) na koje koža odgovara samoregeneracijom. Princip regeneracije, obnova i stvaranje novog kolagena zasniva se na oslobađanju“ FAKTORA RASTA“ koji podstiču razvoj novog kolagena –neo kolageneza, novih krvnih žila čime je poboljšana i prokrvljenost kože.
Faktori rasta se nalaze na trombocitima, nakon izazvane povrede, mikrotraume, oni se oslobađaju i šalju naredbu/ inpuls matičnim ćelijama da se transformišu u kolageno vlakno. Organizam reaguje na principu „ desilo se oštećenje angažuj sve faktore i pokreni mehanizam samozacjeljenja, regeneracije i rejuvenacije tkiva“.

dermaroller1

INDIKACIJE ZA TRETMAN:

1.Podmlađivanje i zatezanje kože
2.Tretman u kombinaciji s hijaluronskim koktelim
3.Smanjivanje bora
4.Smanjivanje ožiljaka
5. Sužavanje pora
6. Uklanjanje ožiljaka od akni
7.Rejuvenacija kože oštećene suncem ….
8.Hiperpigmentacije….

Tretman sa dermarollerom je dostupan  u Mezoestetik Centru koji se nalazi u ulici Svetozara Markovića 5H, Banja Luka. Tretman možete zakazati na telefone 066/244-497 i 065/560-312. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top