Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / 3D Interoralni skener

3D Interoralni skener

3D INTRAORALNI SKENER srijeda

Radi se o uređaju koji koristi najmoderniju tehnologiju snimanja da bi izradio trodimenzionalni (3D) prikaz vaših zuba i čeljusti. Skeniranje traje samo nekoliko minuta, potpuno je bezopasno, nema zračenja, vrlo je precizno i ugodnije za pacijenta od uobičajenih metoda.

Osim toga 3D prikaz vaših zubi sprema se u elektronskom obliku i može se jednostavno analizirati i modifikovati radi izrade protetskih radova koji će vam obezbjediti savršeni osmijeh.

3D intraoralni skener uključuje i najmoderniji računarski program za ortodonciju koji nam omogućava posebno detaljno planiranje terapije i sistemsko praćenje pacijenta tokom sprovođenja. Osim velike preciznosti 3D tehnologije pomaže nam i pri izradi ortodontskih aparata posebno retainera, koji se koriste za svakog pacijenta na kraju terapije.

Upotreba 3D intraoralnog skenera savršeno se nadopunjuje sa CAD/CAM sistemom.

Pomoću skenera se uzima optički otisak, a rezultat je 3D model zuba koji služi kao osnova za modeliranje planiranog rada. Sljedeći korak je frezanjem nadoknade pomoću stroja za obradu keramike koja je integrisana u sistem. Nakon toga se radi proba u ustima pacijenta, finalna obrada sa nijansiranjem i glaziranjem, a potom cementiranje rada. Rezultat je protetski rad vrhunskih estetskih vrijednosti izrađen najnovijom tehnologijom u najkraćem mogućem vremenu bez faze uzimanja otisaka klasičnim putem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top