Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / Nova linija proizvoda CURAPROX Perio Plus+

Nova linija proizvoda CURAPROX Perio Plus+

Švicarska kompanija CURADEN je lansirala novu liniju proizvoda CURAPROX Perio Plus+, koje osim provjerenog sastojka hlorheksidina sadrže i CITROX® s devet prirodnih bioflavonoida, dobijenih iz gorke narandže.

Maksimalno djelovanje…

Istraživanje koje je vodio prof. David Williams s Univerziteta u Cardiffu u Velikoj Britaniji  dokazalo je jedintvenu sinergiju hlorheksidina i Citrox-a, prirodnog antibakterijskog sredstva izdvojenog iz gorke narandže. „Aktivna sredstva u Citrox-u mogu napasti više mikrobnih stanica, što dovodi do poboljšane deaktivacije, čineći to sredstvo efikasnim u inhibiciji mikroorganizama za koje se zna da uzrokuju infekcije u usnoj šupljini”, kaže profesor Williams. „Naše istraživanje pokazalo je da je kombinacija hlorheksidina i CITROX-a demonstrirano efikasnija u inhibiranju bakterija, u usporedbi s korištenjem bilo kojeg od ovih sastojaka samostalno.“* 

…minimalne nuspojave 

Jedinstvena mješavina CITROX-a i aminokiselina polilizina – još jedan prirodni antiseptik – produžuje postojanje CITROX-a u ustima. Budući da CITROX djelomično zamjenjuje hlorheksidin, moguće je smanjiti koncentraciju hlorheksidina nakon početne terapijske doze, minimizirajući moguće nuspojave hlorheksidina poput obojenja, poremećaja okusa i iritacije sluznice usta.

Iz tog razloga, Perio Plus + sredstvo za ispiranje usta je dostupno u različitim koncentracijama hlorheksidina, u rasponu od baktericidnog 0,20 % do bakteriostatskog 0,05% za adekvatan, individualizirani tretman, dok pasta za zube Perio Plus + Support sadrži uravnoteženih 0,09%. Parodontalni gel Perio Plus + Focus sadrži 0,5% hlorheksidina i  savršen je za lokalizirano liječenje rana, infekcija ili komplikacija oko implantata. Štoviše, pasta za zube, gel i regenerirajuće sredstvo za ispiranje usta Perio Plus+ Regenerate sadrže hijaluronsku kiselinu koja potiče regeneraciju tkiva.

Zagarantovano zadovoljstvo terapijom

Zahvaljujući aktivnim sastojcima u linij Perio Plus+, kao i ugodnom okusu svježe metvice zadovoljni su i stomatolozi i pacijenti. Perio Plus + ne sadrži alkohol ili natrium lauril sulfat (SLS), osiguravajući da hlorheksidin ostane učinkovit i ne iritira sluznicu usta.

* Malic S, Emanuel C, Lewis MAO and Williams DW. Antimicrobial activity of novel mouthrinses against planktonic cells and bioflms of pathogenic microorganisms. Microbiol Discov. 2013; 1:11. http://dx.doi.org/10.7243/2052-6180-1-11

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top