Home / ZANIMLJIVOSTI / Oralna higijena / Kućno izbjeljivanje zuba

Kućno izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba je estetska intervencija kojom je moguće za jako kratko vreme promijeniti boju zuba za nekoliko nijansi i uljepšati Vaš osmijeh.

Kućno izbjeljivanje zuba se vrši pomoću posebno izrađenih providnih folija i gelova za izbjeljivanje niske kocentracije. Za proceduru kućnog bjeljenja je nepohodno prvo uzeti otisak zuba kako bi se izradile folije i kako biste mogli početi sa izbjeljivanjem.

Pošto se kućno izbjeljivanje vrši gelovima niske koncentracije mogućnost osjetljivosti zuba poslije izbjeljivanja je manje vjerovatna. Kućno bjeljenje je i manje invazivno.

Procedura je veoma jednostavna. Uveče nakon pranja zuba nanesete malu količinu gela za izbjeljivanje u Vašu foliju za izbjeljivanje. Foliju zatim postavite na vaše zube. Preporučujemo da nakon postavljanja folije na zube pređete mokrom četkicom par puta preko folije kao da perete zube i na taj nacin uklonite eventualni visak gela za izbjeljivanje. Nakon toga legnete da spavate i ujutro skinete foliju i normalno operete zube.

Proceduru ponavljate onoliko dana dok ne dobijete željeni rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top