Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / LUMINEERS – bezbolan i bezbjedan način da sebi priuštite atraktivan, prirodan, zdrav i trajno bijeli osmijeh

LUMINEERS – bezbolan i bezbjedan način da sebi priuštite atraktivan, prirodan, zdrav i trajno bijeli osmijeh

luminiri ponedeljak

Luminiri (NON PREP TEHNIKA) su ultra tanke keramičke ljuspice dizajnirane da brzo, lako i potpuno bezbolno pacijentu obezbjede savršeno lijep osmijeh. Luminiri se postavljaju na intaktne zubne površine što znači da nema potrebe za brušenjem zuba, a samim tim ni za davanjem anestezije.  Njima efektno prekrivamo i prikrivamo postojeće nedostatke, popunjavamo međuprostor, prekrivamo zube sa prebojenom nijansom te povećavamo vizuelno vremenom istrošene zube. Za postavljanje luminira pacijent dolazi samo dva puta u ordinaciju. Tokom prve posjete se uzima otisak vilice i eventualno se pravi fotografija osmijeha i njena analiza. Eventualno se koriguju desni da bi bili simetrični a ujedno se i određuje nijansa. U toku sljedeće posjete se pristupa cementiranju ljuspica i tretman je gotov.

Razlika između venira i luminira

Osnovna razlika je u materijalu od koga su napravljeni. Luminiri su izliveni od specijalne vrste keramike koja ih čini jačim i izdržljivijim a ujedno i tanjim od klasično napravljenih venira. Najveća prednost je što luminiri ne zahtjevaju prethodnu obradu zuba (korekcije su minimalne) i ne zahtjevaju pripremu. Samim tim je skidanje luminira sa zuba reverzibilna procedura dok kod venira to nije slučaj. Skidanjem luminira ponovo ostavljamo naše prirodne zube. Moguće je i stavljati ih preko postojećih krunica kako bi dobili uniformisan izgled.

Postavljanje luminira „by Cerinate“ pogledajte na videu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top