Mezoterapija

Mezoterapija srijeda (2)

Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm. Mezoterapijom se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava.

Kako starimo koža doživljava promjene kao što su gubitak teksture i elastičnosti, nejednakost u pigmentaciji, gubi se potkožno masno tkivo a koža postaje slabije prokrvljena. Većina navedenih promjena nastaje sa smanjenom funkcijom fibroblasta, uticajem UV sunčevog zračenja, slobodnih radikala, štetnog uticaja spoljne sredine. Aplikacija antioksidanata, vitamina, aminokiselina u srednji sloj kože omogućava direktno snabdjevanje krvnih sudova kože svim potrebnim sastojcima.

Površni sloj kože ima funkciju barijere prema supstancama iz spoljne sredine, čime štiti naš organizam ali i ne dozvoljava resorpciju više od 10 % aktivne supstance koja postoji u regenerativnim kremama.

Cilj mezoterapije u procesu podmlađivanja kože jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalačke kože. Sa ponavljanjem procedura smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena  a samim tim i popravlja tonus kože.

Koriste se sterilne supstance koje sadrže jednu aktivnu supstancu (hijaluronsku kiselinu, vitamin C, vitamin A , aminokiseline) ili se mogu koristiti kokteli navedenih supstanci u zavisnosti od cilja koji želimo da postignemo.

Hijaluronska kiselina ili hijaluron je najbolja supstanca za unapređenje kvaliteta i tonusa kože i volumena lica. Hijaluronska kiselina je prirodan sastojak naše međućelijske tečnosti, nalazi se u koži, strukturama oka kao i omotačima zglobova. Molekula hijaluronske kiseline kod svih živih bića je isti. Ta činjenica omogućava da se molekula koga stvaraju insekti koristi za podmlađivanje i poboljšanje izgleda kože kod ljudi a da pri tome ne izaziva alergijsku reakciju.

Mezoterapija srijeda (1)

Hijaluronska kiselina je sredstvo koje najmoćnije vezuje vodu, naime, 1gr hijalurona vezuje čitavih 6 litara vode. Kada je u prirodnom stanju koristi se samo u mezoterapiji i hidrataciji kože jer joj je trajnost svega 3 dana. Da bi trajnost hijalurona bila 6 mjeseci ili godinu dana potrebno je da se molekuli posebno vezuju između sebe (ukrštaju). Sa ukrštanjem molekula dobija se različita gustina gela koji se kasnije ubrizgava u potkožno tkivo.

Čitava površina kože se tokom tretmana meziterapijom napuni malim depoima hijalurona. Tokom sedam dana molekuli hijaurona neprestano vezuju molekule vode a koža postepeno postaje hidrirana i sjajna. Na taj način koža dobija dodatnu vlažnost i volumen a tokom vremena prirodnim putem sintetiše se dodatna količina kolagena i elastina.

Procedura mezoterapije hijaluronom se ponavlja jednom u mjesec dana tokom tri mjeseca a potom još jednom nakon šest mjeseci.

Rezultati tremana su vidni odmah i sam tretman se ne može efikasno sprovesti ni na jedan drugi način. Čak i koža koja izgleda kao ispresavijan papir, za koju se čini da ne postoji metoda kojom joj se može pomoći, već poslije prvog tretmana postaje vidno ljepša. Efekat postignut ovim tretmanom traje i do 2 godine.

Ovim tretmanom se postižu izuzetni rezultati revitalizacije i hidratacije cijele površine lica, površine vrata kao i nadlanica.

Izvor: dermatim.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top