Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / Six Month Smiles

Six Month Smiles

Six Month Smiles izuzetno je diskretan, estetski fiksni aparatić minimalističkog dizajna, sastavljen od bravica i tanke žice u boji Vaših zuba. Moderna tehnologija i pomno, digitalno planiranje terapije omogućuju mu veoma brzo, ali nježno ispravljanje zuba. Six Month Smiles metoda namjenjena je odraslim pacijentima i nije invazivna, što znači da za ispravljanje i prekrasan osmijeh nije potrebno opsežno brušenje zdravih zuba.

Ako ste stariji od 16 godina i Vaša preporučena terapija ne uključuje pomicanje kutnjaka ili veće korekcije zagriza, ovo je idealna ortodontska metoda za Vas. Ona je zamišljena za ispravljanje zbijenih, isturenih i rotiranih zuba, previsoko postavljenih očnjaka, zatvaranje dijasteme, pa čak i određene intervencije u zagrizu.

Kako djeluje Six Month Smiles aparatić?

Žica i bravice postavljaju se od šestice do šestice, a blage sile vrše nježan, ali konstantan pritisak na zube. Ključ brzog djelovanja nije jače stezanje bravica, nego potpuno nova tehnologija i detaljno planirano, usmjereno ispravljanje.

Koja je razlika između klasične fiksne ortodoncije i Six Month Smilesa?

  • Namjena – Six Month Smiles primarno je orijentisan na estetsko ispravljanje zuba, što znači da ne služi za ekstenzivnu rekonstrukciju zagriza i koštane strukture lica.
  • Trajanje terapije – Terapija klasičnim aparatićem može potrajati godinama, dok Six Month Smiles metoda traje tek 4-9 mjeseci, a većina tretmana traje oko 6 mjeseci.
  • Izgled – Za razliku od klasičnog aparatića, ova inovativna metoda ne uključuje robusne, sive metalne dijelove te je na zubima gotovo nevidljiva.

Što nakon skidanja aparatića?

Baš kao nakon svake ortodontske terapije, nakon Six Month Smilesa potrebno je nositi retainer kako se zubi ne bi vratili na svoje stare, nepravilne pozicije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top