Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / LACALUT FLUOR – zubna pasta za zaštitu od karijesa

LACALUT FLUOR – zubna pasta za zaštitu od karijesa

LACALUT FLUOR

Pomaže mineralizaciju zubne gleđi, uklanja plak i štiti od karijesa. Zubna pasta FLUOR posjeduje specijalna zrnca koja temeljno čiste i odstranjuju naslage sa zuba.

Sadržaj fluorida: 1476 ppm

Pakovanje: 75 ml

Pastu za pranje zuba Lacalut FLUOR koristite svakodnevno!

Upozorenje:

Samo za vanjsku upotrebu. Čuvajte na sobnoj temperaturi i van domašaja dece. Djeca mlađa od 6 godina, trebalo bi da peru zube manjom količinom paste (približno, veličine zrna graška). Pranje zuba trebalo bi obavljati pod nadzorom odraslih, kako bi se umanjila mogućnost gutanja veće količine paste! U slučaju korišćenja fluorida iz drugih izvora, potražite savjet ljekara ili stomatologa.

LACALUT FLUOR Gel

Za intenzivnu zaštitu od karijesa i mineralizaciju zubne cakline. Redukuje bakterije i prikladan je za primjenu na površini zuba, pa i na kutnjacima. Sadržaj fluorida 1493 ppm.

LACALUT FLUOR gel

Primjena: Nakon pranja zubi nanijeti oko 1 cm gela na zube i ravnomjerno raspodijeliti pomoću četkice ili kažiprsta. Ispljunuti prekomjernu količinu gela. Više ne nanositi. Fluor iz gela će prodrijeti u zubnu caklinu. Za remineralizaciju između zuba nanijeti gel pomoću Lacalut interdentalne četkice.

Upozorenje: Nije namijenjen djeci mlađoj od 6 godina.

Pakiranje: 30 ml

Proizvođač:

Dr.Theiss Naturwaren GmbH

Uvoznik za BiH:

Eliksir d.o.o. Obilaznica b.b

88240 Posušje, tel. +387 39 682 623,

www.eliksir.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top