Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / Zubni konac ili interdentalna četkica?

Zubni konac ili interdentalna četkica?

Curaprox interdentalne četkice čiste prostor između zuba efikasnije od zubnog konca i lakše su za korištenje

Četkica za zube, pasta za zube i zubni konac. Ove tri stvari koje se koriste za održavanje svakodnevne oralne higijene se uglavnom nalaze u svakom kupatilu. Međutim sve veći broj kupatilskih ormarića sadrži nešto sasvim drugačije- nevjerovatno male četkice sa šarenim drškama- interdentalne četkice.

1

Povrede nastale korištenjem zubnog konca

Interdentalne četkice su ustvari daleko superiornije od voskiranog konca za čišćenje prostora između zuba,  a evo i dva razloga zašto:
Kao prvo, temeljno čišćenje prostora između zuba sa koncem dovodi do povreda desni. Ako se konac koristi previše energično nit se usječe u desni. U isto vrijeme povrijeđene desni potiču infekciju, a štetne bakterije mogu bolje da se razvijaju.

2

Kao drugo, čak i izuzetno dobar zubni konac dobar je jedino za čišćenje prednjih zuba. Svi ostali zubi su anatomski tako oblikovani da prostor između njih konac ne može dobro da očisti. Njihove strane su izvijene na unutra tako da se konac ustvari proteže preko praznog prostora.

3

Interdentalne četkice su pogodne čak i za kritična mjesta

Evo zbog čega su CURAPROX CPS prime interdentalne četkice postale izuzetno popularne. Dostupne su u različitim veličinama u skladu sa vašim zahtjevima i napravljene su od izuzetno fine CURAL® žice. Ni jedna druga interdentalna četkica na tržištu nije  tako mala i fina, a u isto vrijeme jaka i izdržljiva. Duga vlakna dosežu do kritičnih uglova i prostora između zuba i čiste taj prostor nježno i bez povređivanja desni. Ako se pravilno koriste, sprečavaju neprijatan zadah iz usta, karijes sa bočnih strana zuba, parodontitis…

4

Potrebno je izvjesno vrijeme da se naviknete na korištenje interdentalnih četkica. Ipak CURAPROX interdentalne četkice su ultrafine i njihovo korištenje je izuzetno jednostavno: postavite ih u međuzubni prostor, izvučete i gotovo!

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top