Home / AKTUELNOSTI IZ STOMATOLOGIJE / CS 5460 – četkanje zuba je čisto zadovoljstvo

CS 5460 – četkanje zuba je čisto zadovoljstvo

Veoma brzo: sve prednosti u sedam sekundi

Tako nježna da moraju biti ona prava: najfinija Curen® vlakna

  • Učinkovito: Učinkovita: gusto posložena Curen® vlakna
  • Doseže u svaki kutak i pukotinu: glava četkice je kompaktna i jednostavna za korištenje
  • Četkanje pod pravim uglom: osmerougaona drška

Nevjerovatno, zar ne? Četkajte dugo i polako, s osjećajem!

Zašto je ova četkica za zube tako zabavna?

Možda zbog veselih boja. Crvena, plava, zelena, žuta, bijela, smeđa, roza, crna, ljubičasta … Ili možda zbog kombinacija boja drška s bojama vlakana? Ili je možda zbog dizajna – tako jednostavna, tako direktna, tako elegantna? Ili činjenica da je preporučuju stomatolozi širom svijeta? Ili zato što je tako mekana? Bez obzira na razlog zbog kojeg volite našu CS 5460 četkicu: nama je drago (kao i vašim zubima i desnima).

Obična vs. specijalna vlakna

Kada govorimo o prevenciji karijesa i parodontnih bolesti, najvažniji aspekt četkice CS 5460 su njena vlakna. Ona su nevjerojatno tanka, tek 0,1 mm u promjeru, zaobljena na vrhu. Štoviše, ona nisu izrađena od najlona, već Curen® vlakana, što ih čini posebno efikasnima. Ona su tako tanka i fina da ih ne možemo nazivati običnim vlaknima – to su specijalna vlakna. I nismo koristili samo hiljadu vlakana poput standardnih četkica, ovdje se radi o impresivnih 5460 Curen® vlakana, zajedno gusto posloženih. Ovo stvara jedinstvenu površinu čišćenja na jako kompaktnoj, jednostavno oblikovanoj glavi: tako da mogu doseći svaki kutak vaših usta. Najveći neprijatelj zubnog plaka je nešto najnježnije: CS 5460 četkica za zube.

Druga polovica priče: briga o sulkusu

Jedna istinita poslovica glasi: pranje zuba je samo četkanje. Druga polovica priče je: četkanje zubi znači i njegu linije desni, odnosno sulkusa. To je mali prostor između zuba i zubnog mesa. Ovo se područje treba održavati čistim budući se tu bakterije mogu lako nastaniti i izazvati brojne probleme: parodontitis i gubitak zubi. Upravo zato dobra je ideja koristiti CS 5460: njena fina vlakna nježno i efikasno čiste sulkus ne uzrokujući ozljede – jer su tako nježna.

Važno: suština je savršenom uglu i mjesto u ustima

Sve je u nagibu. Polovica na vaši desnima, polovica na zubima. Pri tome vam pomaže osmerougaona drška. Sada započnite pokrete u malim krugovima, s malo ili nimalo pritiska. To je više manje to. Ili pogledajte film, koji smo spremili.

Savjet: Superduo

Postoji mnogo plaka i između zuba. Mrzite konac? Razumijemo u potpunosti. Puno je jednostavnije (manje neugodno i učinkovitije) koristiti međuzubne četkice, poput naše CPS prime s efektom „kišobrana“. Upravo zato što CS 5460 četkica i CPS prime međuzubne četkice čine tako dobar par, možemo ih zajedno nazvati „Superduo“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top