Home / Slobodno vrijeme / Najbolji gradovi za šoping

Najbolji gradovi za šoping

najbolja gradovi za soping 1

Za  kupoholičare Trst je još uvijek tradicionalno jedan od najpopularnijih gradova, cjenkanje na bazarima je specijalitet Istanbula, outleti su aduti Beča i Barselone, a u Budimpeštu je najlakše skoknuti da biste kupovali firmirane krpice po triput nižim cjenama.

Budimpešta, Mađarska

Glavni grad Mađarske jedan je od najpopularnijih šoping destinacija u regionu – Arkad, Centralna tržna dvorana i Esceri samo su neka od mesta gdje ćete pronaći sve što vam treba, po veoma povoljnim cijenama.

Istanbul, Turska

Za dobar šoping u Istanbulu dovoljno je da posjetite Kapali-čaršiju, čuveni turski bazar gdje postoji skoro 4.500 radnji, a gdje se cjenkanje podrazumijeva. Osim toga, na raspolaganju vam je i najbolji tržni centar Akmerkez, mnoštvo jeftinih outleta, po čijim niskim cenama je ovaj grad i poznat… Najbolji period za šoping u Istanbulu je baš u junu, kada se održava veliki Šoping festival, u koji se uključuje više od 90 tržnih centara s mnoštvom specijalnih akcija,

Barselona, Španija

U Barseloni je uvedena i specijalna šoping bus tura – autobusi na svakih desetak minuta kreću iz ulice Ramblas i idu do prodavnica najpopularnijih robnih marki, tržnih centara „Triangle“, „Corte Ingles“..

Trst, Italija

Tradicionalno jedno od najpopularnijih mesta za šoping izlete, posebno kada je riječ o garderobi. Cijeli grad je kao veliki šoping centar, ali obavezno biste trebali svratiti do Palmanove i “opajate” sklopa radnji poznatih robnih marki, kao i do tržnog centra Citta fiera. Mnoge agencije u svoje ponude uključuju i šoping turu u Trstu.

Beč, Austrija

Samo 25 minuta od centra Beča nalazi se pravi raj za šopingholičare – Shopping City Sud. Riječ je o jednom od najvećih tržnih centara u Evropi, s cijenama za svačiji novčanik. Inače, i u outlet tržnom centru „McArthurGlen“ u Pandorfu roba je stalno snižena za 30 do 70 odsto, a za one kojima se “ne cima” van centra – glavna šoping zona u Beču je Marijahilfer štrase, gdje se nalaze velike robne kuće.

Izvor: www.24sata.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top