Home / ZANIMLJIVOSTI / Oralna higijena / Kako pravilno koristiti konac za zube?

Kako pravilno koristiti konac za zube?

Container with dental floss

Iako zube peremo četkicom za zube, samo korišćenje četkice nije dovoljno kako bi se očistile sve površine zuba. Čišćenje površina između zuba, moguće je očistiti sa koncem za zube.

Preporuka stomatologa je pranje zuba dva puta dnevno. Korišćenje konca trebalo bi primenjivati bar jednom dnevno, ali ne postoji idelno vrijeme. Kad god nađete vremena ili imate potrebu,možete koristiti konac za zube. Ali najprikladnije bi bilo uveče prije spavanja kako bi se uklonilia sva hrana koja s nakupila tokom dana.

Isto kao i četkica za zube, dio konca ne treba dijeliti sa drugom osobom, zbog mogućnosti prenošenja bakterija. Isto tako nije preporučljivo prati konac i koristiti ga više puta. Svakim prolaskom između zuba, snaga čišćenja se smanjuje i nakupljaju se bakterije i njihovi produtki. Pranje zuba nakon upotrebe konca je preporuka, jer tada pasta za zube dolazi u direktan kontakt sa čistom površinom zuba .

Jedna od grešaka koja se pravi prilikom upotrebe konca je držanje konca istim prstima kada se čiste prednji i zadnji zubi. Manipulacija sa koncem je različita u zavisnosti od toga koja regija se pere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top