Home / Slobodno vrijeme / Vrtne garniture za opuštanje sa stilom

Vrtne garniture za opuštanje sa stilom

Vrtne garniture za opu-tanje sa stilom subota

S dolaskom ljeta, priroda se budi i poziva nas da je što češće posećujemo. Najbliži izlet u prirodu upravo je šetnja do vlastitog vrta ili terase stoga je važno na vreme razmišljati o uređenju ovih prostora.

Opremanje spoljnih prostora zavisi, prije svega, o njihovoj veličini, podneblju u kojem se nalaze, te aktivnostima za koje su predviđeni. Želite li se sunčati na balkonu, preporučljivo je znati tačne mere prostora prilikom kupovine ležaljki, kako pri postavljanju nameštaja ne bi bilo nezgodnih iznenađenja. Opremate li manji prostor – preporučuje se sklopivi nameštaj kojeg možete jednostavno spremiti nakon upotrebe, a i ne zauzima puno mesta, kao i, primerice, stolice koje možete slagati jedan na drugog prilikom skladištenja.

Materijali

Među nameštaj kojim se dizajnira eksterijer – ubrajaju se stolice, ležaljke, stolovi izrađeni od materijala otpornih na vremenske (ne)prilike. Od metala najčešći su aluminijum i kovano gvožđe, dok je tikovina vrlo popularan izbor, ne samo među drvenim materijalima, već i uopšteno. Garniture izrađene od sintetičkih materijala u kombinaciji s aluminijumskom konstrukcijom – koriste se pri opremanju terasa hotela i kafića, ali se sve češće nalaze i u domovima zahvaljujući svojoj privlačnosti te jednostavnom održavanju.

Stilovi

Dekorativni stil koji ste odabrali za enterijer poželjno je slediti i u eksterijeru. Stolice jednostavnog dizajna izrađeni od aluminijuma i polikarbonata uklapaju se u tehnološki stil, dok tikovina donosi egzotičnost globalnog stila. Kovano gvožđe sa svojim romantičnim ukrasima često nalazimo u sklopu mediteranskog stila.

Boje

Od boja, preporučuju se neutralni i zemljani tonovi, kao i nježne nijanse zelene, plave, ljubičaste… Tkanine od kojih su izrađeni jastuci mogu biti jednobojne, kao i šarene. Od dezena popularni su oni cvjetni, geometrijski, etnički, a sve su češći i bogati klasični ornamenti.

Izvor: namjestaj.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top