Home / Slobodno vrijeme / Borba protiv mrava u vašem domu

Borba protiv mrava u vašem domu

Get-Rid-of-Ants-in-the-House-Step-9Bullet3

Izađite kao pobjednik

Iako nam se borba protiv mrava nekada čini kao nemoguća misija, rješenje postoji! I to veoma efikasno….

Topli dani su nam konačno došli, a sa njima i muke sa nepozvanim gostima. Pogađate, riječ je o mravima. U toplom periodu oni skupljaju sebi hranu za zimu, a vaš dom je idealna destinacija upravo za to. U borbi protiv nepozvanih gostiju mogu da vam pomognu veoma jednostavna, a prije svega jeftina sredstva. Da li ste spremni da pokušate?

  1. Cimet. Cimet je odličan saveznik u borbi protiv mrava. Nabavite onaj u prahu, te sve staze kojima se kreću mravi obilno pospite istima. Samo kroz nekoliko sati, mravi bi trebali da počnu da napuštaju vašu kuću. Naime, oni jednostavno ne mogu da podnesu intenzivan i jak miris cimeta, što ih tjera da potraže drugu destinaciju za skupljanje hrane za zimu.
  2. Očistite svoj dom. To je ključni korak u borbi protiv ovih vrijednih napasnika. Temeljno očistite svaku površinu gdje ste vidjeli da se mravi kreću. Najbolje je da to uradite blažim sredstvom za čiščenje i vodom, jer preagresivna sredstva svakako mogu biti korisna u borbi, ali treba da imate na umu da da će te i vi doći u kontakt sa tim površinama.
  3. Sirće. Ovo je najpoznatije sredstvo u borbi protiv mrava. Najbolje je da ga koristite pomoću raspršivača, i to na taj način što ćete u flašu nasuti jednaku količinu sirćeta i vode. Nakon toga, poprskajte mjesta na kojima ste primjetili mrave. Oni ne podnose mirise sirćeta, te će ih to takođe otjerati iz vašeg doma.
  4. Dječiji puder. Veoma je jednostavno – na mjesta gdje se mravi skrivaju pospite dječiji puder. To je veoma učinkovito, te će mrave otjerati veoma brzo.
  5. Kuhinjska so. Najbolje bi bilo kada bi ste je pomješali sa vručom vodom, a kada se ohladi prespite u raspršivač. Mjesta na kome ste primjetili da se mravi okupljaju poprskajte i ostavite da se osiši.

Zapamtite, mravi jednostavno ne podnose jake mirise, stoga, možda je upravo sada pravo vrijeme da se riješite ovih mali napasti, koje su nepozvane ušle u vaš dom.

Home4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top