Home / ZANIMLJIVOSTI / Oralna higijena / Nano četkica za zube

Nano četkica za zube

NANO ¼ETKICA ZA ZUBE

Sa ovom nano četkicom, paste za zube postaju prošlost …

Japanski dizajner Koshu Ueshima iz Studija za Industrijski Dizajn kreirao je “Misoka” četkicu za zube na temelju nanotehnologije. Ovom četkicom se zubi mogu oprati bez upotrebe paste. Ovaj dizajner udružio se s nanotehnološke kompanijom Yumeshokunin Co. LTD u cilju da naprave savršenu četkicu za zube. Četkica je obložena mineralnlim ionima u nano veličini koji se pomiču u vodi. Tako se uklanjaju mrlje i oblažu zubi. Rezultat su čisti zubi tokom čitavog dana i blistav osmijeh.

Upravo te specijalne čekinje obložene mineralnim ionima nano veličine čine ovu četkicu specijalnom. Oni se prenose s čekinja na zube i tako ih čiste. Zahvaljujući ovoj visokoj tehnologiji, pasta za zube više nije potrebna. Međutim, trik je u tome što se četkica mora mijenjati svakih mjesec dana. Samo ime ” Misoka “izvedeno je iz japanskog jezika i znači ,”posljednji dan u mjesecu”.

” Misoka “četkice za zube zapravo nisu u potpunosti nove na tržištu. One su se mogle nabaviti u Japanu i Aziji još od 2007. godine. U Europi su debitovale tek na Milanskoj sedmici dizajna, a Ueshima je izložio redizajniranu verziju. Novi model ima uglađen i fluidan oblik inspirisan vodom i napravljen je od plastike.a

Dizajner je predstavio ovaj proizvod na Milanskoj sedmici dizajna 2015.

Izvor: dizajndoma.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top