Home / Slobodno vrijeme / Planirajte virtuelno – besplatni programi za uređenje enterijera vašeg doma

Planirajte virtuelno – besplatni programi za uređenje enterijera vašeg doma

3D-interior-home-Design-ideas-10022-1024x731

Kad pretražujete web stranice o arhitekturi i dizajnu enterijera trošite bezbrojne sate na planiranje vašeg životnog prostora – ne biste li voljeli prvo planirati virtuelno? Postoje aplikacije, knjige i upute koje možete kupiti ili na našem popisu pogledajte najbolje besplatne online virtualne programe za planiranje i dizajniranje uređenje enterijera svog doma, sobe, kuhinje, kupatila i kancelarijskog prostora, bez potrebe za prethodnim znanjem o dizajnu. U ovom slučaju najbolje znači – lako za korištenje, bez ikakvog znanja o korištenju programa za prostorno planiranje.

Ikea Kitchen Planner

Poželite li ikad, dok listate IKEA-in katalog, vidjeti kako bi neka polica ili sto izgledala u vašem prostoru? IKEA ima besplatan softver koji vam omogućava planiranje enterijera vaše nove kuhinje, mijenjanje modele aparata, ormarića i drugih elemenata IKEA kuhinje bez napuštanja svog računara.

Jednostavan za korištenje, alat za planiranje omogućava konfiguraciju svog tlocrta, odabir komponenti iz IKEA-ine galerije namještaja i dekora, a u programu je zatim moguće izračunati cijenu i ispisati popis za lokalnu IKEA trgovinu te unaprijed lako možete saznati koliko će vaša kuhinja koštati. Stranica je na njemačkom jeziku.

3D-interior-home-Design-ideas-10022-1024x731

Design A Room

Mrzite li kad morate pokupiti na desetine uzoraka materijala u nekoliko trgovina te kod kuće isprobati sve kombinacije u svom prostoru? Problem je riješen! Armstrong ima lijep 3D virtuelni program koji vam omogućava isprobati različite kombinacije boje parketa, ormarića, plafona, zidova, pa čak i radnih ploča, sve iz udobnosti svog doma. Design a Room, besplatni online 3D alat, omogućava vam odabrati sobu u svom domu, a zatim odabrati stil (u rasponu od savremene, preko tradicionalne do globalne fuzije) i poigrati se bojama, teksturama i dezenima. Odabir dezena u sobi može biti težak zadatak, ali Armstrong vam omogućuje odabir iz njihove galerije, pa vam čak i omogućava odabir pogodne boje zida – odaberite boju koja se odlično slaže s trešnjinim drvetom ormarića ili podnim keramičkim pločicama od oniksa na spratu.

Homestyler

Autodesk , tvorac AutoCAD-a , Revit i 3ds Studio Max poznati su po svojim profesionalnim programima za dizajn i projektovanje zgrada. Oni takođe imaju odličan program za planiranje prostora kuće/kancelarije/stana imena Homestyler. Ovaj program je lak za korištenje i ne zahtijeva formalno obrazovanje kao i drugi profesionalni programi koje nude. Da bi napravili tlocrt, jednostavnim klikom miša stvarate, određujete dimenziju, pa čak napravite i kose zidove unutar svog dizajna. Nudi vam se veliki izbor vrata i prozora i ne zahtijevaju prethodno znanje o vrstama, razmacima i slično. Kod Homestyler-a je zgodno da se može koristiti besplatnu verziju ili kupiti profesionalnu verziju (Homestyler PRO). Alati za opremanje i uređivanje omogućavaju vam da u plan povučete i ispustite ormariće, aparate, namještaj i svaki dekor kojeg se možete sjetiti. Zatim prilagodite svoj ​​prostor s tepisima i detaljima pravih proizvođača.

d83bfc8a7df99a97b56ff2cd5d79834f

Sweet Home 3D

Ovaj 3D vizuelni program idealan je za sve one koji žele više mogućnosti prilagođavanja od prosječnog programa za planiranje enterijera. Online program je besplatan uz registraciju.  Bonus ovog programa omogućuje vam prilagođavanje 3D modela namještaja, ako u ponuđenom katalogu ne možete pronaći ono što vam je potrebno. Uvezite vlastite modele izravno u svoj tlocrt. Možete uvesti i vlastiti tlocrt te po njemu nacrtati model na kojem ćete dalje raditi, tako da nemate nikakvih nedoumica. Za one koji su zainteresovani za šetnju kroz osmišljen prostor, kamera vas može provesti stazom koju postavite kroz tlocrt. Ovaj program može biti jednostavan, ali ima i napredne mogućnosti za one koji žele više od svog 3D iskustva virtuelnog planiranja.

Ima dosta besplatnih online 3D virtuelnih programe koji će vam omogućiti planiranje, dizajn, crtanje i prikaz prostora. U zavisnosti od vaše vještine, cilja i kako želite predstaviti svoje konačne crteže, postoji program savršen za vas.

Uređenje-doma.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top