Home / Slobodno vrijeme / The Rolling Stones u Beču

The Rolling Stones u Beču

Rolling Stones Kick Off World Tour with Press Conference and Surprise Performance in New York - May 10, 2005

Institucija rokenrola The Rolling Stones u okviru evropske turneje najbliži koncert u našim krajevima održaće 16. juna u Beču.

Koncert na Ernest Happel stadionu odigraće se u okviru “14 ON FIRE” turneje. Jagger, Richards, Charlie Watts i Ron Wood prošle godine su svirali po Britaniji i Americi u okviru proslave 50-ogodišnjice benda. Od februara ove godine su na novoj turneji koja ih je u februaru odvela na Bliski istok. Turneja je trebalo da se nastavi po Australiji, ali su koncerti otkazani zbog smrti Džegerove dugogodišnje devojke.

Podsjećanja radi, sredinom 60-ih godina The Rolling Stones su bili jedan od najpopularnijih bendova u svijetu. Bili su poznati i kao pobunjenički bend, s imidžom loših momaka. Od početaka ih povezuju sa drogom i alkoholom. Početna postava The Rolling Stonesa bila je: Bill WymanBrian JonesCharlie Watts, Keith Richards i naravno Mick Jagger. Originalna postava mijenala se mnogo puta, ali su od 1961. pa do danas u njoj prisutni Mick Jagger, Keith Richards i Charlie Watts. Od 1975. s njima na gitari svira i Ron Wood.

Dental4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top