Home / ZANIMLJIVOSTI / Zubni nakit

Zubni nakit

Želja za ljepšim i drugačijim dio je naše svakodnevnice i prisutna je svuda oko nas, pa tako ulazi u sve pore društva. Novost da je kozmetika za izbjeljivanje zuba ušla u stomatologiju više i nije novost. Prošla su vremena kada je stomatolog samo popravljao zube, ublažavao bol ili davao savjete. Dio kozmetičke stomatologije je i postavljanje zubnog nakita. Na zahtjev pacijenta, postavljanje zubnog nakita primjenjuje se već neko vrijeme i veoma je popularno. Ponekad je to želja pacijenta da nakon izbjeljivanja postavi ukras na zube koji daje dodatnu živahnost pacijentovom osmijehu.

Ako se malo vratimo u prošlost, možemo vidjeti da zubni nakit i nije novost. Pronađeni su zubi koje su još Maje ukrašavali ornamentima.

Danas se na zube postavlja zubni nakit različitog oblika i boje. Postavljanjem zubnog nakita ne oštećujemo zube. Za povezivanje ukrasa sa zubom nakon četkanja ortofosfornom kiselinom upotrebljava se poseban “lijepak”. Ako se odlučite za uklanjanje zubnog nakita, taj postupak je vrlo jednostavan, bezbolan i ne oštećuje površinu zuba.

IZVOR: zenasamja.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top