Home / Slobodno vrijeme / Kako izabrati stomatološku ordinaciju

Kako izabrati stomatološku ordinaciju

Kako izabrati stomatolo-ku ordinaciju petak

Ukoliko  nemate svog stomatologa od povjerenja a neophodne su vam stomatološke usluge evo nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju..

Provjerite da li je ordinacija registrovana, dakle – da taj ljekar legalno radi.

Privatne ordinacije i klinike kontroliše inspekcija, sanitarna, zdravstvena i sve druge, i to vrlo redovno, podliježu i nadzoru kvaliteta stručnog rada i smatramo da nema potrebe posebno naglašavati od kakvog značaja ovo može biti.

Na vratima ordinacije ili pored njih, treba da je jasno istaknuta tabla sa radnim vremenom, imenom vlasnika i drugim podacima koji su jasno definisani zakonom. Unutar same ordinacije su obično istaknute diplome stomatologa i saradnika, licenca, povelja o članstvu komore stomatologa i slični dokumenti, koji opet jasno govore u prilog tome da se radi legalno.

Treće – a možda i najznačajnije: posjetite izabranog stomatologa i idite samo na pregled.

Gledajte i slušajte PAŽLJIVO.

Ako doktor djeluje neljubazno, ako nema vremena za vas, ako nerado odgovara na pitanja, ako vam se ne svidi kao osoba… I TE KAKO IMATE PRAVO I TREBA DA TRAŽITE DRUGOG.

Osim toga, još jedna jako bitna stvar: tražite pisano mišljenje i predračun. Svaki iskusniji stomatolog mora da bude sposoban da procjeni stanje, i mora da vam (na zahtjev) izda predračun.. Procjena možda ne može biti apsolutno sigurna, ali u svakom slučaju greška ne smije biti velika.

I još nešto: ukoliko  nađete stomatologa čijim profesionalnim stavom i uslugama ste zadovoljni, ne mijenjajte ga .

Izvor: stomatoloskeordinacije.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top