Home / Slobodno vrijeme / Tri najveće greške kod uređenja malog prostora

Tri najveće greške kod uređenja malog prostora

Tri najve-e gre-ke kod ure-enja malog prostora subota

Iako ne možemo kontrolisati  veličinu prostora u kojem živimo i ponekad se čini da bi nas nekoliko kvadrata spasilo, možemo se poslužiti trikovima kod uređenja. Pametnim odlukama kod uređenja životnog prostora možemo napraviti vizuelne promjene zbog kojih će nam svakodnevni život biti ugodniji. Ako se dobro osjećamo u vlastitom domu, sigurno je i da kvalitetnije živimo.

Postavljanje zavjesa

Na prvi pogled čini se sasvim svejedno kako ćete postaviti karnišu od zavjesa i koja će to dužina tačno biti. Ali , Brie Dyas za Huffington Postotkriva da pravilno postavljanje zavjesa može vizuelno prostor učiniti većim. Karnišu bi trebalo postaviti što bliže plafonu, a zavjese neka budu do poda.

Namještaj

Ako živite u manjem prostoru, višak namještaja bit će vaš najveći neprijatelj. Prije kupovine bilo kojeg komada, a posebno onih velikih poput sjedeće garniture ili stola, dobro izmjerite prostor kako biste bili sigurni da nećete pretjerati s veličinom. Postoji veliki izbor namještaja, ali usalonima se on nalazi u većim prostorima, pa vam se bez tačnih mjera može učiniti da i nije tako velik. Kada stigne u vaš stan, utisak će biti sasvim drugačiji. Takođe  je bitno da ne kupujete dodatne komade koliko god vam se svidjeli jer će samo smetati. Odličan saveznik svakako su oglededala jer vizuelno takođe povećavaju prostor, te reflktuju  svjetlost pa će svaka soba biti ljepša.

Ne treba sve biti u bijelom

Istina je da bijeli zidovi odaju utisak većeg prostora, ali ako ste ljubitelj boja, ne trebate ih u potpunosti izbjegavati. Doboljno je okrečiti samo jedan zid i cijela će prostorija izgledati energičnije i ljepše. Tamnije boje obično podsjećaju na luksuz i skupocjeno uređenje i mogu podignuti ukupni utisak ako nemate novca za novi namještaj ili parkete.

Izvor: home4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top